Verbeterd roodbont vleesvee: Hollands kwaliteitsvlees
12 mrt
Rivierenlander Rundvlees is Hollands vlees, afkomstig van verschillende soorten runderen. Eén van die soorten is het verbeterd roodbont vleesvee. Deze runderen zijn speciaal gefokt voor het leveren van de allerbeste kwaliteit.
Puur Hollands
Meestal worden Hollandse runderen gefokt voor zowel vlees- als melkproductie. Het verbeterd roodbont is het enige puur Hollandse ras dat alleen voor het vlees wordt gefokt. Dat maakt de kwaliteit van dit rundvlees beter dan elk ander soort rund van eigen bodem, en minstens zo uitstekend als de Belgische, Franse en Italiaanse soortgenoten.
Mager vlees met mooie billen
Het verbeterd roodbont is in de wei te herkennen aan de roodbruine kleur en de mooie, ronde billen. Op je bord is het vlees van deze koeien mager met een fijne structuur. Een veelzijdig stukje kwaliteitsvlees dus. Spot dit Hollandse rund komend voorjaar in de weilanden rondom Meerkerk, of proef het bij je dichtstbijzijnde Theo Barten keurslager.