Tartaar van Ossenhaas
09 apr
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
2/5
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
218 kcal (916 KJ). Eiwit: 20 g. Vet: 15 g (waarvan 11 g onverzadigd). Koolhydraten: 2 g.
Ingrediënten
- 300 g Ossenhaas, fijngesneden
- 50 g fijne Rucola
- Half sjalotje, gesnipperd
- 1,5 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
- 2 eetlepels truffelmayonaise
- 4 plakjes Serranoham
- 1 eetlepel Truffelolie
- Halve theelepel truffelpaddenstoelen-tapenade
Bereiding
Meng de ossenhaas met het sjalotje, de geroosterde pijnboompitten en de truffelmayonaise. Breng op smaak met zout en peper en vul hier 4 ronde garneerringen van 5 centimeter doorsnee mee. Plaats op vier borden en verwijder de ring. Drapeer op iedere tartaar een rozetje Serranoham. Besprenkel de Rucola met wat olie en leg er een plukje van op de ham. Meng de truffelolie met de tapenade van truffelpaddenstoelen en druppel dit om de tartaartjes.
Eet smakelijk!