Feestelijke runderrollade
03 feb
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
2/5
Bereidingstijd
30-60 minuten
Keukengerei
Vleesthermometer
Ingrediënten
600-800 gram rundvlees, vraag uw slager om een mooi stuk braadvlees voor een
runderrollade
boter
olijfolie
rolladetouw
Kruidenmix:
– 60 gram bruine basterdsuiker
– 35 gram paprikapoeder
– 70 gram zeezout
– 30 gram witte peper
– 5 gram uienpoeder
– 5 gram cayennepeper
Bereiding
Laat het vlees eerst 30-40 minuten op kamertemperatuur komen. Smeer de runderrollade in met olijfolie en de kruidenmix. Knip minimaal acht stukken touw af en leg ze evenwijdig neer met een tussenruimte. Strak oprollen, en leg de rollade met de ronde kant naar boven. Bind de runderrollade op met het rolladetouw. Verwarm de oven voor tot 125°C. Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbruisen en goudbruin kleuren. Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht. Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade. Zorg dat de punt van de kernthermometer in het midden (kern) van het vlees geprikt wordt. Garen het vlees in een braadslee tot in een kerntemperatuur van 46-48 °C. De rollade niet direct aansnijden. Inpakken in aluminiumfolie en 10 min. laten rusten, zodat de vleessappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog door gaart. Snijd de rollade in plakken en bedruip het geheel met het braadvocht uit de braadslede.
Eet smakelijk!