Hollands vlees met een Belgisch tintje
23 feb
Rivierenlander Rundvlees is puur Hollands vlees. Dat weten we omdat we het productieproces van kalf tot keuken in eigen hand hebben. Toch komt een deel van de koeien in onze mooie Hollandse weides oorspronkelijk uit België. Het vlees van deze Belgische witblauwe runderen is zo lekker, dat we voor hen graag een uitzondering maken.
’s Werelds magerste rundvlees
Wat maakt deze zuiderlingen zo bijzonder? Door hun fijne spiervezels is het vlees van het Belgische witblauwe rund mager, mals en sappig. Met maar 5 procent vet is dit zelfs het magerste rundvlees ter wereld. Dat is 2 tot 3 keer minder dan andere vleesrassen. En het bevat zelfs minder cholesterol dan kippenvlees!
Even laten rusten
We bieden een verantwoord stukje rund, dat toch mals en smaakvol is. Dit komt doordat we ons Rivierenlander Rundvlees laten rusten in de slagerij, waardoor het iets indroogt. Dat zorgt voor meer smaak. Zoekt u dus een mager maar heerlijk stukje Hollands Rundvlees met een Belgisch tintje? Ga dan eens langs uw dichtstbijzijnde Theo Barten Keurslager!