Asperges met Carpaccio
08 mei
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
1/5
Bereidingstijd
20-30 minuten
Ingrediƫnten
- 300 g ossenhaas
- 1 kilo asperges
- 100 g roomboter
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap en rasp van een limoen
- Half bosje verse munt, in reepjes
- Half bosje koriander (alleen de blaadjes)
- 4 stengels lente-ui, in dunne ringetjes
- 50 g gemalen oude komijnekaas
- Mespuntje nootmuskaat
Bereiding
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde eraf. Snijd de helft van de asperges schuin in 3 stukken van gelijke lengte en snijd elk stuk nog eens in de lengte doormidden. Smelt de boter op laag vuur in een pan en gaar hierin langzaam de aspergestukken. Breng ze op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zorg dat de boter en de asperges niet verkleuren. Snijd de andere helft van de asperges met een dunschiller in dunne linten. Breng deze op smaak met een scheutje olijfolie en het sap en de rasp van de limoen. Schep ook de munt, koriander, lente-ui en gemalen kaas erdoor. Bak de ossenhaas snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper, laat het even rusten en snijd het dan in zeer dunne plakken. Verdeel de gestoofde asperges over vier borden. Leg de plakjes ossenhaas erop, bestrooi het geheel met wat grof zeezout en leg daarop de aspergesalade. Maak het gerecht af met een paar druppels goede olijfolie.
Eet smakelijk!