Speltbroodje met Ribeye

Speltbroodje met Ribeye

06 mei

Aantal personen

4

Moeilijkheidsgraad

1/5

Bereidingstijd

20-30 minuten

Voedingswaarde

Kcal: 612 (2567 KJ). Eiwit: 47 g. Vet: 34 g. (waarvan 16 g onverzadigd). Koolhydraten: 30 g.

Ingrediënten

• 500 g ribeye, in reepjes van 1 cm
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 ui, in ringen
• 1 rood pepertje, fijngesneden
• 4 eetlepels tomatensalsa
• 4 plakken kaas
• 4 speltbroodjes
• Verse basilicum
• IJsbergsla

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden (grillstand). Bak met 1 eetlepel olijfolie de knoflook, ui en het pepertje glazig. Haal ze uit de pan, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak de ribeye circa 2 minuten op hoog vuur. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Snijd elk broodje open en smeer het in met de salsa. Leg er wat sla op met de gebakken ui en peper. Drapeer er daarna wat reepjes ribeye bovenop met een plakje kaas. Garneer het geheel met wat blaadjes basilicum en vouw het broodje dicht. Gril de broodjes ongeveer 5 minuten, totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!