Speltbroodje met Ribeye
06 mei
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
1/5
Bereidingstijd
20-30 minuten
Voedingswaarde
Kcal: 612 (2567 KJ). Eiwit: 47 g. Vet: 34 g. (waarvan 16 g onverzadigd). Koolhydraten: 30 g.
Ingrediënten
• 500 g ribeye, in reepjes van 1 cm
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 1 ui, in ringen
• 1 rood pepertje, fijngesneden
• 4 eetlepels tomatensalsa
• 4 plakken kaas
• 4 speltbroodjes
• Verse basilicum
• IJsbergsla
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden (grillstand). Bak met 1 eetlepel olijfolie de knoflook, ui en het pepertje glazig. Haal ze uit de pan, voeg een eetlepel olijfolie toe en bak de ribeye circa 2 minuten op hoog vuur. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Snijd elk broodje open en smeer het in met de salsa. Leg er wat sla op met de gebakken ui en peper. Drapeer er daarna wat reepjes ribeye bovenop met een plakje kaas. Garneer het geheel met wat blaadjes basilicum en vouw het broodje dicht. Gril de broodjes ongeveer 5 minuten, totdat de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!