Carpaccio van bietjes en rookvlees
23 feb
Aantal personen
4
Moeilijkheidsgraad
1/5
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Per persoon: Kcal (kj) 127 (533), eiwit 10 g, vet 7 g, koolhydraten 6 g.
Ingrediënten
200 g rookvlees, dun gesneden
2 middelgrote gekookte bieten, gepeld
zout en versgemalen peper
1 navelsinaasappel
50 g waterkers
1 el balsamicoazijn
2 el extra vergine olijfolie
Bereiding
Snijd of schaaf de bieten in flinterdunne plakjes en verdeel ze over vier borden of grote schaal. Bestrooi ze met zout en peper. Snijd de oranje schil en het wit rondom af van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Snijd de plakken weer in stukjes. Verdeel de stukjes en waterkers over de bieten en druppel hier wat balsamico en olijfolie over. Dek losjes af met plakjes rookvlees en giet nog wat olijfolie in een dunne straal over het vlees. Serveer direct.
Eet smakelijk!