Van kop tot staart: achtermuis
23 feb
De slagers van Theo Barten vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk van het lekkere Rivierenlander Rundvlees verloren gaat. We gebruiken daarom alle delen van de koe: van kop tot staart. Een onderdeel dat we gebruiken is bijvoorbeeld de achtermuis.
Verstopt aan de achterkant
De achtermuis heeft niets met muizen te maken. Maar zoals de naam doet vermoeden bevindt dit deel zich aan de achterkant van de koe. Het wordt ook wel de platte- en bovenbil genoemd.
Lekker rookvlees
De achtermuis is een mager en mals stuk vlees. Daarom is het geschikt om heel dun te snijden. Bij Theo Barten maken we voornamelijk rookvlees van de achtermuis. Dat is niet alleen lekker op brood, u kunt er ook heerlijke carpaccio van maken.
Heerlijke tips
Bent u benieuwd wat u nog meer kunt maken met dit stuk Rivierenlander Rundvlees? Vraag het aan uw eigen Theo Barten Keurslager. Eet smakelijk!