Gehaktbrood met mozzarella

Gehaktbrood met mozzarella

02 nov

Ingrediënten

600 g rundergehakt

1 grote aardappel, geraspt

1 ei

1 ui, fijngesneden

1 rode paprika, in blokjes

2 eetlepels basilicum, fijngesneden

2 eetlepels peterselie, fijngesneden

1 theelepel paprikapoeder

1 beschuit

1 bol mozzarella, in stukjes

Boter om in te vetten

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 140 graden.

Meng het gehakt met de aardappelrasp, ui, paprika, basilicum, peterselie, peper, paprikapoeder en het ei. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel en meng dit goed. Verdeel er vervolgens de mozzarella doorheen. Vet een cakevorm (lengte +/- 20 cm) in met de boter. Stort het gehaktmengsel in de cakevorm en druk dit goed aan. Bedek de cakevorm met aluminiumfolie en zet hem een uur in de oven. Haal na 40 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat de bovenkant bruin bakt. Laat het gehaktbrood iets afkoelen en snijd het in plakken.

Aantal Personen 6

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Bereidingstijd: Langer dan 60 minuten

Voedingswaarde: Per persoon: 365 kcal / (1439  kJ). Eiwit: 28 g. / Vet 20 g (waarvan 7 g onverzadigd). / Koolhydraten 17 g.